om mikael olrik

Jeg er uddannet som arkitekt fra Kunstakademiet i København, og har arbejdet  som arkitekt i mange år. De seneste år har jeg valgt udelukkende at arbejde som billedkunstner med maleriet som udtryksform.

Min inspiration var i de første år, som fuldtidsmaler, Provence, men de senere år har det været metropolen med New York som inspirationskilde, der har dannet grundlag for den kunstneriske virksomhed.

”I mine akryl- og oliemalerier har jeg en ide om, at beskueren skal kunne gå en tur i billedet, ja også ind bag ved og fornemme det man umiddelbart ikke ser. Når jeg maler billederne fabulerer jeg frit og skaber min helt egen metropol med udgangspunkt i New York. Jeg opfatter byen som et landskab – Cityscape – og min baggrund som arkitekt kommer mig til gode, når jeg konstruerer perspektivet på lærredet, med kridt på sort bund, som et underliggende nødvendigt grit .

Det er bl.a. særligt overgangen mellem lyset ved tusmørket – der hvor det elektriske lys tager over og konturerne udviskes og millioner af lys tændes -jeg finder min inspiration.

Sammen med min muse, kone Lone, bor jeg i Hellerup og arbejder i mit atelier i Melby ved Liseleje i Nordsjælland, som vi byggede i 2010. Her bliver malerierne af metropolen skabt, men også blomstermalerierne bliver til her, under inspiration fra min lille birkelund med sommerblomster lige uden for mit atelie. Men vi nyder selvfølgelig også den skønne natur omkring os, det fantastiske lys, skoven, stranden, vores to hunde, besøg af vores familie og venner og mennesker, der har fattet interesse for mine malerier.

Farfars Atelier